https://www.hourworld.org/bank/?hw=1993

Tijdbank Zuid-Limburg


Waar je talenten en de behoeften van de wereld elkaar kruisen ligt je roeping.

Wat zijn de voordelen?

- Nieuwe mensen ontmoeten en contacten leggen met de gemeenschap.

- Meer besteedbaar tegoed voor het verbeteren van de praktische zaken in je leven.

- Je kennis, vaardigheden en ervaring gebruiken en ontwikkelen.

- Voldoening van bijdragen aan het welzijn van je medemensen.

 

Local Exchange News

Gansbaan 7 Meerssen, Limburg 6231LL

Phone 06-48476204

84 MEMBERS 148 HOURS EXCHANGED

If you have any questions or feedback for us we'd love to hear your thoughts!

Security Image

Wat is een tijdbank?

Een tijdbank is een netwerk van leden die elkaar diensten verlenen of producten uitwisselen en dit verrekenen met uren. Deze uren besteden ze vervolgens om in hun eigen behoefte te voorzien. Een tijdbank is GEEN direct ruilnetwerk, het waardemiddel waarmee wordt uitgewisseld is de tijd. Voor elk uur dat je geeft, ontvang je een uur tegoed dat je weer kunt verzilveren als je zelf iets nodig hebt.
Iedereen heeft een talent, vaardigheid, hobby of interesse die nuttig is voor een ander. Indien nodig is er de mogelijkheid dat er met een groep een grotere klus wordt aangepakt.

De gemeenschap als geheel profiteert van meer persoonlijke banden tussen mensen die elkaar anders nooit zouden ontmoeten vanwege verschillen in leeftijd of sociale omstandigheden.

Je geeft - een paar uur van je vrije tijd wanneer je wilt, om je talent en vaardigheden ter beschikking te stellen van een buurtgenoot die dat nodig heeft.

Je ontvangt - de mogelijkheid om wat hulp voor jezelf te krijgen wanneer je die nodig hebt.

 

Hoe werkt het?

Wanneer je lid wordt van de tijdbank, openen we een online account voor jou. Je kunt zien wat er wordt aangeboden, jouw eigen verzoeken indienen en contact opnemen met andere leden om een uitwisseling van diensten te regelen. Na een uitwisseling kun je de tijd die je hebt verdiend registreren en een overzicht van je saldo zien.